Αρχική

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]




Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 140 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
UNREAD_POSTΔημοσιεύτηκε: Πέμ 19 Οκτ 2017, 10:32 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί 08 Ιαν 2008, 14:48
Δημοσιεύσεις: 10465
'Eκκληση-πρό(σ)κληση για κοινή προσευχή, κάθε ημέρα με την πιο δυνατή δοξολογική προσευχή στην Μητέρα του Κυρίου και κατα Χάριν Μητέρα μας, στην Υπεραγία Θεοτόκο !
Με τους 24 Οίκους των Χαιρετισμών Της !


ΣΩΠΑΣΕ ΚΟΡΗ ΜΟΥ, ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ..... ΕΙΠΕ Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ !!!


Όπως σας υποσχεθήκαμε ερχόμαστε σήμερα με μία ακόμη ανάρτηση που αφορά ένα δεύτερο θαύμα των Χαιρετισμών που ακούσαμε με τα αυτιά μας εχθές Τρίτη 17 Οκτωβρίου στο μαγαζί της βαστάζουσας μας !

Όπως σας είπαμε όταν πήγαμε με τον αδελφό μας βαστάζο να της αφήσουμε τις αφίσες για την εκδήλωση την βρήκαμε να συνομιλεί με δύο κυρίες !

“Να εδώ είναι οι αδελφοί που μας φέρνουν τα τευχίδια των Χαιρετισμών και γράφουν στο ιντερνετ για τα θαύματα των Χαιρετισμών !!” είπε η βαστάζουσα μας στις δύο κυρίες !!

Τότε η μία από αυτές, η κα Αλεξάνδρα συνταξιούχος δασκάλα γεμάτη εκπληξη μας είπε !!

“ Γράφετε για θαύματα στο ιντερνετ ! Ε , τότε να σας πω κι εγώ κάποια θαύματα που έζησα ! Τα δύο έχουν να κάνουν με τον Αρχάγγελο μου, τον ταξιάρχη μου, τον Μιχαήλ , στον οποίο οφείλω και την γέννηση της κόρης μου ! Και το τρίτο αφορά την εμφάνιση της Παναγίας μας αφού διάβασα τους Χαιρετισμούς !!!”

Και μίλησε αδελφοί μου με τόση φυσικότητα λες και ήταν αυτά τα θαύματα κάτι το συνηθισμένο και καθημερινό ! Φυσικά και δεν το έκανε υποτιμώντας την αξία των θαυμάτων, αλλά ήταν τόσο ζωντανή η πίστη της, τόσο ζώσα η Ορθοδοξία της, τέτοια η αγαπητική σχέση της με τον Ταξιάρχη Μιχαήλ και την Παναγία μας , που θεωρούσε όλα αυτά τα θαυμάσια που η ίδια αξιώθηκε να βιώσει σαν κάτι το συνηθισμένο !

Κύριος οίδε την αγάπη και τιμή που τρέφουμε προσωπικά στον Αρχάγγελο Του ! Στον ωκύποδο Ταξιάρχη Μιχαήλ, στον Αρχιστράτηγο Του ! Σ αυτόν που αναφωνώντας το “Στώμεν καλώς..” ανέκοψε την πορεία των Αγγέλων που παρασυρμένοι ακολουθούσαν τον Εωσφόρο στην πτώση του !

Αλλά είπαμε... Το Ιστολόγιο αυτό είναι των Χαιρετισμών της Κυράς των Αγγέλων και θα ζητήσουμε συγνώμη από τον Αρχιστράτηγο και από εσάς που θα κοινολογήσουμε τα δύο συγκλονιστικά θαύματα του, και θα περιοριστούμε μόνο σ αυτό των Χαιρετισμών !

Αφού λοιπόν μας άφησε ενεούς με την ταχινή αντίληψη και την υπέρμετρη Χάρη του Ταξιάρχη Μιχαήλ, μας είπε και το συγκλονιστικό θαύμα με τους Χαιρετισμούς !

“ Εγώ ποτέ δεν έχω αμελήσει από την νεαρή μου ηλικία να κάνω το βράδυ το Μικρό Απόδειπνο με τους Χαιρετισμούς ! Μάλιστα όταν ήρθαν στα χέρια μου και οκτώ αγιορείτικες προσευχές προς την Παναγία μας πάντοτε λέω κι αυτές κάθε βράδυ !!”

“Θα ήταν μόνο μερικές μέρες μετά τον θάνατο του συζύγου μου ! Ήμασταν μαζί από τα φοιτητικά μας χρόνια, αποκτήσαμε σε μεγάλη ηλικία την κόρη μας και γενικά ήμασταν ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι !
Όταν λοιπόν τον έχασα ήμουν απαρηγόρητη ! Είχα χάσει τον άντρα μου, την συντροφιά μου, τον άνθρωπο μου ! Έκλαιγα πολύ, πάρα πολύ, συνέχεια έκλαιγα !”

“Εκείνο το βράδυ με δάκρυα στα μάτια διάβασα το Μικρό Απόδειπνο και τους Χαιρετισμούς και ενώ είχα ξεσπάσει σε ένα όλο παράπονο κλάμα...ξαφνικά αισθάνομαι να με πιάνουν από τους ώμους δύο χέρια, να με σφίγγουν με αγάπη και ακούω μια φωνή...αχ μία τόσο γλυκιά φωνή όλο στοργή να μου λέει....Σώπασε, μην κλαις κόρη μου , εγώ είμαι εδώ !!!”
“Το κατάλαβα αμέσως ότι αυτή ήταν η Παναγιά μας ! Σταμάτησα αμέσως να κλαίω, και γέμισα από μία ουράνια ευφροσύνη, από τόση χαρά που κι εγώ δεν μπορούσα να το εξηγήσω το πως, ενώ πριν δύο λεπτά σφάδαζα στο κλάμα, τώρα καθόμουν όχι απλά γαλήνια αλλά χαρούμενη, τόσο χαρούμενη !!!”

Και εμείς αγαπητοί μας αδελφοί δοξάσαμε τον εν Τριάδι Θεό μας και μέσα μας υμνολογήσαμε την Παναγία Μητέρα μας, που βρίσκεται συνεχώς κοντά μας, και ιδιαίτερα στις ώρες της θλίψης και της στεναχώριας μας ! Αστραπιαία το μυαλό μας πήγε στην αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα, που μόνη διασώθηκε από την πτώση του μοιραίου στρατιωτικού ελικοπτέρου, όταν διηγήθηκε ότι όχι μόνο η Θεοτόκος ξερίζωσε το κάθισμα και την ακούμπησε με ασφάλεια στο έδαφος και με γυρισμένη την πλάτη από τις σωρούς των νεκρών και τα συντρίμμια, αλλά έμεινε μαζί της σαν στοργική μητέρα παρηγορώντας την, μέχρι να μεταβεί εκεί ο υπάλληλος της ΔΕΗ, ο οποίος και ομολόγησε ότι αισθάνθηκε κάτι το υπερκόσμιο στην ατμόσφαιρα !!

Βλέπουμε αδελφοί μου κάθε μέρα θαύματα που επιβεβαιώνουν την υπόσχεση που έδωσε η Θεοτόκος μας πρώτα στον Όσιο Πέτρο τον Αθωνίτη και μετά και ε άλλους Οσίους, δηλαδή ότι θα προστατεύει κάθε ημέρα όσους την χαιρετίζουν με τους Χαιρετισμούς Της που τόσο υπεραγαπά !

Όπως ακριβώς έκανε και στην περίπτωση της συνταξιούχου δασκάλας της κας Αλεξάνδρας, η οποία ασφαλώς και δεν χρειάστηκε να το ακούσει αυτό από το Ιστολόγιο των χαιρετισμών, αλλά το βίωσε η ίδια, μιας και από νεαρή κοπέλα η ανάγνωσή των Χαιρετισμών μετά από το Απόδειπνο ήταν μία αυτονόητη για αυτήν καθημερινή πρακτική και συνήθεια !

http://xairetismoi.blogspot.gr/

_________________

«Σταυρός, ο φύλαξ πάσης της οικουμένης.
Σταυρός, η ωραιότης της Εκκλησίας.
Σταυρός, βασιλέων το κραταίωμα.
Σταυρός, πιστών το στήριγμα.
Σταυρός, αγγέλων η δόξα
και των δαιμόνων
το τραύμα»


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
UNREAD_POSTΔημοσιεύτηκε: Πέμ 19 Οκτ 2017, 10:33 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί 08 Ιαν 2008, 14:48
Δημοσιεύσεις: 10465
'Eκκληση-πρό(σ)κληση για κοινή προσευχή, κάθε ημέρα με την πιο δυνατή δοξολογική προσευχή στην Μητέρα του Κυρίου και κατα Χάριν Μητέρα μας, στην Υπεραγία Θεοτόκο !
Με τους 24 Οίκους των Χαιρετισμών Της !


ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ !!! ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ !!!


Κάθε μέρα που μας αξιώνει ο Θεός μας να ζούμε είναι ένα θαύμα !!
Και κάθε μέρα που μας αξιώνει η Μάνα μας να γνωρίζουμε τα παιδιά Της, μας φανερώνονται ΝΕΑ μεγάλα θαύματα των Χαιρετισμών Της !!
Επειδή σήμερα Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 μέσα σε λιγότερο από τρεις ώρες από τρεις διαφορετικές ευλογημένες ψυχές ακούσαμε ΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ θαύματα των Χαιρετισμών και βιώσαμε και εμείς οι ίδιοι, μέσα στο Σταθμό του Μετρό ΑΤΤΙΚΗ ένα ΤΕΤΑΡΤΟ, ας μας συγχωρήσετε την συγκινησιακή μας φόρτιση !!
Ας τα πάρουμε λοιπόν με την σειρά !
Όπως θα είδατε στην τελευταία μας ανάρτηση θα ομιλήσουμε συν Θεώ την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού για τα ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ
Θα θέλαμε να σημειώσουμε εδώ ότι ΔΕΝ επιδιώξαμε αυτήν την ομιλία, όπως και ΔΕΝ επιδιώκουμε οιαδήποτε προβολή μας, αλλά απλά ανταποκριθήκαμε στην ευγενική πρόσκληση του θεοτοκόφιλου Προισταμένου του Ιερού Ναού , του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κου Κυρίλλου Κεφαλοπούλου.
Επειδή προσωπικά ΔΕΝ πιστεύουμε στην τύχη, θεωρούμε ότι οτιδήποτε μας συμβαίνει εντάσσεται στο Πανάγιο Θελημα του Θεού μας !
Έτσι θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η ομιλία θα έχει την ευλογία της Παναγίας μας αφού για τα θαύματα που επιτελούνται δια των Χαιρετισμών Της θα μιλήσουμε !
Αφού λοιπόν ορίστηκε η ημερομηνία και αφού ζητήσαμε και λάβαμε από τον π. Κύριλλο το κείμενο για την αφίσα που του προτείναμε να ετοιμάσουμε, κατεβήκαμε σήμερα πρωί στο Κέντρο της Αθήνας , σε κεντρικό φωτοτυπείο στη Σόλωνος να φωτοτυπήσουμε τις έγχρωμες αφίσες και κάποιες μικρότερες ασπρόμαυρες για να τις πάρουν οι βαστάζουσες και οι βαστάζοι, που κατοικούν στην Αθήνα, για να καλέσουν γνωστούς και φίλους στην εκδήλωση αυτή.
Γύρω στις 11 συναντηθήκαμε με έναν από τους πιο δραστήριους αδελφούς μας βαστάζους σε θρησκευτικό βιβλιοπωλείο του δώσαμε αυτές τις φωτοτυπίες και ενώ είχαμε προγραμματίσει να επιστρέψουμε οίκαδε, μας πρότεινε να τον συνοδεύσουμε κοντά στο Σταθμό Αττική σε μία άλλη βαστάζουσα μας, η οποία μάλιστα μας είχε διηγηθεί το μεγάλο θαύμα με την μακαριστή κοσμοκαλόγρια Μαρία που είχαμε αναρτήσει, αυτό το θαύμα στο οποίο ενόσω η μακαριστή Μαρία έλεγε μέσα στο αμάξι τους Χαιρετισμούς καθ οδόν προν τον Όσιο Δαβιδ Ευβοίας, το αμάξι που οδηγούσε ο σύζυγος της βαστάζουσας μας γέμισε στην αρχή με ευωδία και κατόπιν με καπνό ωσάν από θυμίαμα , ώστε χειμωνιάτικα να ανοίξουν τα παράθυρα και να βγαίνουν απ έξω τολύπες καπνού !!
Πήγαμε λοιπόν με τον αδελφό μας στο κατάστημα της, της δώσαμε τις αφίσες να τις προωθήσει και στους άλλους βαστάζους.
Ήταν μαζί της και μία συνταξιούχος δασκάλα που αφού πληροφορήθηκε για την εκδήλωση και έμαθε ότι είμαστε οι διαχειριστές του Ιστολογίου των Χαιρετισμών μας διηγήθηκε δύο ΣΥΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ θαύματα του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ και με απόλυτη φυσικότητα ένα ακόμη ΜΕΓΑΛΟ θαύμα που σχετίζεται με τους Χαιρετισμούς, που θα σας το διηγηθούμε σε αμέσως επόμενη ανάρτηση !!
Προτού όμως μας μιλήσει η δασκάλα για τα θαύματα αυτά μας είπε με παράπονο η βαστάζουσα μας !!
“ Καλά !! Ξεχάσατε να βάλετε το άλλο θαύμα των Χαιρετισμών με την μακαριστή Μαρία Δημητρακάκη !!”
“Ποιο θαύμα ; “, ρωτήσαμε όλο απορία “..δεν μας έχεις πει άλλο θαύμα με την κυρά Μαρία !!”
“ Μα καλά δεν στο είπα την περασμένη φορά που είχες έρθει εδώ και σου είπα αυτό που έγινε μέσα στο αμάξι μας όση ώρα έλεγε η κυρά Μαρία τους Χαιρετισμούς ;;”
“ Ειλικρινά και να έχεις πει, δεν το θυμάμαι καθόλου !! Σε παρακαλώ πες το μας , να το ακούσουμε ολοι !!”
Και τότε ξεκίνησε η καλή μας αδελφή !!
“ Σου είχα πει ότι η μακαριστή Μαρία έμενε σε ένα κελί που της είχαν παραχωρήσει στην Ιερά Μονή του Προφήτου Ηλιού στο Γαλάτσι η Αγία Ηγουμένη και οι αδελφές !! Εκεί ζούσε ως καλόγρια, κι ας μην είχε φορέσει τα ράσα, κάνοντας μέχρι τα τέλη της ζωής της υπακοή στην τελευταία επιθυμία της μάνας της, που δεν ήθελε με τίποτα να την δει μοναχή !!
Ωστόσο ζούσε όχι απλά ως μοναχή, αλλά τα τελευταία χρόνια της ζωής της ως έγκλειστη στο κελάκι της ! Έβγαινε μόνο για τις Ακολουθίες και μετά γρήγορα πίσω ! Όταν ήταν μέσα στο κελί της ποτέ δεν κλείδωνε ! Κι ας είναι η μάντρα της Μονής χαμηλή ! Κι ας είναι το κελάκι προσβάσιμο από παντού και έκθετο σε κάθε κίνδυνο ! Η Μαρία ποτέ δεν κλείδωνε ! Μόνο την Κυριακή που αξημέρωτα σηκωνόταν για να κάνουν το Μεσονυκτικό και τον Όρθρο, και επειδή μέχρι να τελειώσει η Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία έπαιρνε ώρα, και επειδή ερχόντουσαν πολλοί ξένοι επισκέπτες, μόνο τότε το κλείδωνε !
Και όταν τελείωνε η Θεία Λειτουργία την περίμενε έξω κοντά στον πλάτανο στα παγκάκια, κόσμος, πολύς κόσμος να πάρουν την ευχή της, να τους σταυρώσει με τον Σταυρό με το Τίμιο Ξύλο, να αποθέσουν σε αυτήν τους πόνους και τις στεναχώριες τους , να ακούσουν τις πολύτιμες και θεόπνευστες συμβουλές της και να φύγουν !
Εκείνη λοιπόν την Κυριακή είχαμε πάει κι εμείς !
Οπότε αυτό που σου λέω έγινε μπροστά στα μάτια μου !
Τελείωσε η Θεία Λειτουργία !
Η κυρα Μαρία πήρε τον δρόμο από το Καθολικό για το κελάκι της, όλοι μας την περιμέναμε με λαχτάρα, έρχεται, βγάζει το κλειδί, το βάζει στην κλειδαριά , πάει να το γυρίσει και .... σπάει το κλειδί μέσα στην κλειδαριά !!
Πήγαμε να σκάσουμε από την στεναχώρια μας !
Δεν θα μπορούσαμε να μπούμε να της μιλήσουμε , να μας σταυρώσει, να της εμπιστευτούμε τον πόνο μας !
Η κυρά Μαρία ατάραχη !
Δεν έκανε την παραμικρή αντίδραση !
Κατευθύνθηκε προς το παγκάκι απέναντι από το Κελί της, της έκαναν οι αδελφοί χώρο, έκατσε ήρεμα, έβγαλε από την τσέπη της το κομποσκοινάκι της, έσκυψε το κεφαλάκι της και άρχισε να λέει τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας ! Όχι από μέσα της ψιθυριστά ! Καθαρά τους έλεγε ! Ήρεμα, αργά με σταθερή φωνή, έτσι ώστε και οι υπόλοιποι σταματήσαμε να μιλάμε και την ακούγαμε !
Κάποιοι πιο βιαστικοί αφού είδαν ότι μάλλον δεν θα ανοίξει η πόρτα, σηκώθηκαν κι έφυγαν !
Εμείς μείναμε και βλέπαμε την γεροντισσόύλα μας ατάραχη να λέει τους Χαιρετισμούς !
Μία φορά ! Δύο φορές ! Τρεις φορές !
Συνέχεια ! Όπως και εκείνη την Παρασκευή βράδυ που την είχαμε πάρει με το αμάξι μας από το Μοναστηράκι της για να πάμε όλοι μαζί στην Μονή του Οσίου Δαβίδ !
Το χε συνήθεια η γερόντισσα !
Για όποιο πρόβλημα είχε ! Για οτιδήποτε της συνέβαινε, για τα πάντα η καταφυγή και η βοήθεια της ήταν οι Χαιρετισμοί !
Θα χε περάσει κανά μισάωρο, τρία τέταρτα, οι περισσότεροι είχαν φύγει, εμείς καθόμασταν και περιμέναμε ! Λες και το ξέραμε ότι κάτι θα συμβεί !
Αίφνης έρχεται προς το μέρος μας ένας νεαρός !
Δεν τον είχαμε ξαναδεί !
“ Καλημέρα σας ! Συγχωρέστε με ! Δεν έχω ξανάρθει εδώ στην περιοχή σας ! Είδα το Μοναστηράκι ! Ποιο είναι ; “
“ Του Προφήτη Ηλία ! “
“ Εσείς από που είστε !”
“ Δεν είμαι από την περιοχή σας ! Για βόλτα είχα βγει με το αμάξι , έκοψα ένα δρόμο και ανηφόρισα προς τα εδώ ! Λόγω της δουλειάς μου με έχουν καλέσει κάποιες φορές και από το Γαλάτσι να έρθω να τους ανοίξω, αλλά το Μοναστηράκι αυτό δεν το γνώριζα !!”
“ Να τους ανοίξετε είπατε ;”
“ Μάλιστα ! Είμαι κλειδαράς, έχω το μαγαζί μου στον τηλεφωνικό κατάλογο για 24ωρη εξυπηρέτηση και πάω συχνά σε διάφορες περιοχές ! Αλλά αυτό το Μοναστηράκι δεν το είχα ξαναδεί !!”
“ Μείναμε αδελφέ μου στην κυριολεξία ενεοί ! Η Παναγιά σε έστειλε του λέμε και σχεδόν σηκωτό τον πήγαμε στην γεροντισσούλα μας που ατάραχη συνέχιζε να λέει τους Χαιρετισμούς !!”
“Ε.... το παλικάρι πήγε στο αμάξι του, έφερε τα εργαλεία του, και σε λίγο άνοιξε την πόρτα ! Θα ερχόταν της είπε την επόμενη μέρα να της βάλει καινούργια κλειδαριά, αλλά η ουσία είναι ότι άνοιξε την πόρτα και μπήκαμε μέσα ! Και μας σταύρωσε η γερόντισσα μας ! “
“ Πες μου τώρα αδελφέ, αν αυτό δεν είναι θαύμα των Χαιρετισμών !!!”
Ομολογουμένως αδελφοί μου το να εμφανιστεί Κυριακή μεσημέρι από το πουθενά κλειδαράς σε ένα μικρό Μοναστηράκι πάνω στο Γαλάτσι , που δεν ήξερε καν την ύπαρξη του, ασφαλώς και δεν είναι τυχαίο !
Όπως τυχαίο δεν είναι πως μία κοσμοκαλόγρια που έτυχε οσιακής κοίμησης και εκατοντάδες ψυχές αναπαύτηκαν κοντά της, και έχουν να διηγηθούν πολλά για το διορατικό και προορατικό της χάρισμα και τις θεραπείες που έτυχαν δια των προσευχών της, δεν είναι τυχαίο αδελφοί μου πως αυτή η αγία ψυχή έλεγε ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας !
Προφανώς κάτι παραπάνω θα ήξερε από όλους εμάς τους πνευματικά αδαείς και αρχάριους !
Στην επόμενη μας αυριανή ανάρτηση θα σας αναφέρουμε το δεύτερο θαύμα των Χαιρετισμών που μας διηγήθηκε η κυρία Αλεξανδρα η συνταξιούχος δασκάλα που έτυχε να βρίσκεται μαζί μας σήμερα το πρωί στο μαγαζί της βαστάζουσας μας κι άκουσε κι αυτή το μεγάλο αυτό θαύμα των Χαιρετισμών !
Και μετά και την “περίεργη” σύμπτωση που μας έτυχε στο Μετρό ΑΤΤΙΚΗ και τέλος και το άλλο μεγάλο θαύμα που μας έστειλε με email αδελφή μας από την επαρχία !
Έτσι αδελφές κι αδελφοί μου !
Ένα ατελεύτητο θαύμα βιώνουμε όλοι μας εδώ που συλλέγουμε τα άπειρα θαύματα των Χαιρετισμών της Μάνας μας και Δέσποινας μας και τα καταθέτουμε στην αγάπη σας με την ελπίδα μας να αξιωθούμε ΟΛΟΙ μας όπως και η μακαριστή Μαρία του δώρου αυτού της Παναγίας μας, δηλαδή να λέμε ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ τους Χαιρετισμούς Της σε κάθε στιγμή της ζωής μας !!
Αμήν ! Γένοιτο !!

http://xairetismoi.blogspot.gr/

_________________

«Σταυρός, ο φύλαξ πάσης της οικουμένης.
Σταυρός, η ωραιότης της Εκκλησίας.
Σταυρός, βασιλέων το κραταίωμα.
Σταυρός, πιστών το στήριγμα.
Σταυρός, αγγέλων η δόξα
και των δαιμόνων
το τραύμα»


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
UNREAD_POSTΔημοσιεύτηκε: Παρ 27 Οκτ 2017, 16:31 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί 08 Ιαν 2008, 14:48
Δημοσιεύσεις: 10465
antonios έγραψε:
'Eκκληση-πρό(σ)κληση για κοινή προσευχή, κάθε ημέρα με την πιο δυνατή δοξολογική προσευχή στην Μητέρα του Κυρίου και κατα Χάριν Μητέρα μας, στην Υπεραγία Θεοτόκο !
Με τους 24 Οίκους των Χαιρετισμών Της !


Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ !!
Εικόνα

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι μετά από πρόσκληση του Πανοσιολογιώτου Αρχιμανδρίτη κ. Κυριλλου Κεφαλοπουλου, Προισταμενου του Ιερου Ναου Αγίου Μάρκου Ευγενικου στα Κάτω Πατησια και στα πλαίσια του εορτασμού των 50 χρόνων του Ιερού Ναού, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 17.00 ομιλία με θέμα
ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ με συντονιστή τον π. Κύριλλο και ομιλητή αδελφό-βαστάζο από την ομάδα διαχείρισης του Ιστολογίου των Χαιρετισμών !

Θα αποτελέσει εξαιρετική τιμή και χαρά για όλους τους βαστάζους και τις βαστάζουσες αν μπορέσετε να παρευρεθείτε και να τιμήσετε πρωτίστως την Παναγία την Σώζουσα, τον Αγιο Μάρκο τον Ευγενικό και τέλος όλους εμάς από το Ιστολόγιο !

http://xairetismoi.blogspot.gr/

_________________

«Σταυρός, ο φύλαξ πάσης της οικουμένης.
Σταυρός, η ωραιότης της Εκκλησίας.
Σταυρός, βασιλέων το κραταίωμα.
Σταυρός, πιστών το στήριγμα.
Σταυρός, αγγέλων η δόξα
και των δαιμόνων
το τραύμα»


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
UNREAD_POSTΔημοσιεύτηκε: Παρ 10 Νοέμ 2017, 14:17 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί 08 Ιαν 2008, 14:48
Δημοσιεύσεις: 10465
'Eκκληση-πρό(σ)κληση για κοινή προσευχή, κάθε ημέρα τα μεσάνυχτα - προτού κατακλιθούμε ή πριν συνεχίσουμε την ευλογημένη αγρυπνία μας - με την πιο δυνατή δοξολογική προσευχή στην Μητέρα του Κυρίου και κατα Χάριν Μητέρα μας, στην Υπεραγία Θεοτόκο !
Με τους 24 Οίκους των Χαιρετισμών Της !
Τότε τα μεσάνυχτα, στη σιγαλιά της νύχτας, όταν οι Ουρανοί ανοίγουν, και οι Ασώματοι Αγγελοι μεταφέρουν τις προσευχές μας στο Θρόνο του Κυρίου μας, τότε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ μαζί σαν ένα Σώμα, ως Εκκλησία με Κεφαλή τον Χριστό μας, να απαγγέλουμε τους Χαιρετισμούς στην Παναγία Μητέρα Του !



_________________

«Σταυρός, ο φύλαξ πάσης της οικουμένης.
Σταυρός, η ωραιότης της Εκκλησίας.
Σταυρός, βασιλέων το κραταίωμα.
Σταυρός, πιστών το στήριγμα.
Σταυρός, αγγέλων η δόξα
και των δαιμόνων
το τραύμα»


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
UNREAD_POSTΔημοσιεύτηκε: Σάβ 11 Νοέμ 2017, 18:57 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί 08 Ιαν 2008, 14:48
Δημοσιεύσεις: 10465
'Eκκληση-πρό(σ)κληση για κοινή προσευχή, κάθε ημέρα με την πιο δυνατή δοξολογική προσευχή στην Μητέρα του Κυρίου και κατα Χάριν Μητέρα μας, στην Υπεραγία Θεοτόκο !
Με τους 24 Οίκους των Χαιρετισμών Της !



_________________

«Σταυρός, ο φύλαξ πάσης της οικουμένης.
Σταυρός, η ωραιότης της Εκκλησίας.
Σταυρός, βασιλέων το κραταίωμα.
Σταυρός, πιστών το στήριγμα.
Σταυρός, αγγέλων η δόξα
και των δαιμόνων
το τραύμα»


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
UNREAD_POSTΔημοσιεύτηκε: Σάβ 11 Νοέμ 2017, 19:11 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί 08 Ιαν 2008, 14:48
Δημοσιεύσεις: 10465

_________________

«Σταυρός, ο φύλαξ πάσης της οικουμένης.
Σταυρός, η ωραιότης της Εκκλησίας.
Σταυρός, βασιλέων το κραταίωμα.
Σταυρός, πιστών το στήριγμα.
Σταυρός, αγγέλων η δόξα
και των δαιμόνων
το τραύμα»


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
UNREAD_POSTΔημοσιεύτηκε: Πέμ 23 Νοέμ 2017, 14:19 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί 08 Ιαν 2008, 14:48
Δημοσιεύσεις: 10465








_________________

«Σταυρός, ο φύλαξ πάσης της οικουμένης.
Σταυρός, η ωραιότης της Εκκλησίας.
Σταυρός, βασιλέων το κραταίωμα.
Σταυρός, πιστών το στήριγμα.
Σταυρός, αγγέλων η δόξα
και των δαιμόνων
το τραύμα»


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
UNREAD_POSTΔημοσιεύτηκε: Παρ 15 Δεκ 2017, 12:00 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί 08 Ιαν 2008, 14:48
Δημοσιεύσεις: 10465
'Eκκληση-πρό(σ)κληση για κοινή προσευχή, κάθε ημέρα με την πιο δυνατή δοξολογική προσευχή στην Μητέρα του Κυρίου και κατα Χάριν Μητέρα μας, στην Υπεραγία Θεοτόκο !
Με τους 24 Οίκους των Χαιρετισμών Της !


ΔΥΟ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΕ ΛΑΙΚΟ ΣΕ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΜΟΝΑΧΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΙΒΗΡΩΝ !!!

Πολλές φορές όταν μας κοινολογείται από κάποια βαστάζουσα ή κάποιο βαστάζο κάποιο θαυμαστό γεγονός που σχετίζεται με τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας και δεν αφορά την ίδια ή τον ίδιο αλλά κάτι που άκουσε από τρίτο άνθρωπο δεν το δημοσιεύουμε σε ανάρτηση του Ιστολογίου των Χαιρετισμών , εκτός κι αν η αδελφή ή ο αδελφός που μας το ανέφερε μας εγγυηθεί ότι γνωρίζει για χρόνια το τρίτο άτομο που το διηγήθηκε και μπορεί να μας εγγυηθεί για την ορθόδοξη πνευματικότητα του και την υγιή του θρησκευτικότητα !

Και αυτό γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας μας ώστε οποιοδήποτε θαύμα των Χαιρετισμών που διαβάζετε εσείς, οι ευσεβείς φίλοι και αναγνώστες μας, να είναι φιλτραρισμένο και απόλυτα ελεγμένο για την αξιοπιστία του !!

Αν φυσικά αναδημοσιεύουμε κάποιο θαύμα που ήδη υπάρχει σε κάποιο βιβλίο ή αναφέρεται από κάποιο Γέροντα ή Γερόντισσα ή αλλαχού στο διαδίκτυο, τότε απλά εμπιστευόμαστε ότι όσοι τα κοινολόγησαν έχουν κι αυτοί με τη σειρά τους ελέγξει την αξιοπιστία τους !

Τα αναφέρουμε αυτά επειδή πριν λίγους μήνες ένας αδελφός μας από ένα όμορφο νησί του Ιουνίου, μας τηλεφώνησε για να μας διηγηθεί δύο θαυμαστά γεγονότα που του ανέφερε φίλος του !

Ακούγοντας τα – και πάντοτε με την μυωπία του ορθολογισμού από την οποία δυστυχώς πάσχουμε και μας εμποδίζει να αποδεχόμαστε με πίστη αυτά που ακούμε – αποφασίσαμε να μην τα κοινολογήσουμε !

Διαβάζοντας όμως ένα θαυμαστό γεγονός των Χαιρετισμών που συνέβη στην θύρα της Ιεράς Μονής Ιβήρων , το οποίο μας έστειλε πριν λίγες ημέρες ο αγαπητός φίλος του Ιστολογίου των Χαιρετισμών ο πολυγραφότατος Πρωτοσπρεσβύτερος π. Δημήτριος Αθανασίου, διαπιστώσαμε ΑΠΟΛΥΤΗ ταυτότητα του βιώματος του μοναχού στον οποίο συνέβη το θαυμαστό γεγονός στην Μονή Ιβήρων με το θαυμαστό βίωμα που διηγήθηκε στον αδελφό μας από το νησί του Ιονίου ο φίλος του, και για του οποίου την υγιή κι απαλλαγμένη από φαντασιοπληξίες πνευματικότητα μας είχε ήδη διαβεβαιώσει και κατά την τηλεφωνική μας επικοινωνία ο αδελφός μας !!

Έτσι με την Χάρη του Θεού, το καταθέτουμε στην αγάπη σας προτού σας παραθέσουμε αυτούσιο το θαύμα των Χαιρετισμών στον μοναχό στην Μονή Ιβήρων !!

Χρησιμοποιούμε πρώτο πρόσωπο αυτά που μας διηγήθηκε ο αδελφός μας από το νησί του Ιονίου και αναφέρονται στον φίλο του, διατηρώντας φυσικά αναλλοίωτο το περιεχόμενο των γεγονότων !

“ Συνάντησα εχθές τον ...... και άκου τι μου είπε !!

Πηγαίνοντας με το μηχανάκι του προς το ....... και επειδή είχε μόλις πληροφορηθεί για μία πολύ ευχάριστη εξέλιξη που συνέβη σε ένα επαγγελματικό του ζήτημα, όντας πραγματικά χαρούμενος , προσευχόταν ενώ οδηγούσε δοξολογώντας τον Θεό !!

Μονολογούσε κι έλεγε....Θεέ μου, Χριστέ μου, τι μπορώ να Σου ανταποδώσω εγώ ο αχρείος για όλα αυτά που καθημερινά Εσύ μου χαρίζεις !!!

Και να σημειώσεις αδελφέ μου, ότι μιλάμε για έναν μεροκαματιάρη οικογενειάρχη που δεν έχει ούτε οικονομική επιφάνεια και που εργάζεται νυχθημερόν ίσα ίσα για να βγάλει πέρα τα έξοδα του !

Καθώς λοιπόν οδηγούσε το μηχανάκι του, δοξολογούσε τον Χριστό μας ρωτώντας Τον, πως θα μπορούσε να Του ανταποδώσει τα τόσα δώρα της Αγάπης Του σε αυτόν και στην οικογένεια του ακούει καθαρά μια φωνή

“ Να υμνολογείς την Μητέρα μου !!!”

Έκοψε ταχύτητα και σταμάτησε στην άκρη του δρόμου του !!

Το μυαλό του κόλλησε στο ρήμα “υμνολογείς” !!!

Δεν το είχε ξανακούσει ποτέ του !!


Είναι βλέπεις απλός άνθρωπος, δεν έχει σπουδάσε κάτι, δεν διαβάζει βιβλία για να πεις ότι κάπου το είχε δει...

Να υμνείς, να υμνήσεις, να δοξολογείς, να δοξολογήσεις .... αυτά τα ρήματα μου είπε ότι τα ήξερε, αλλά να υμνολογήσεις που άκουσε να του λέει αυτή η φωνή , για πρώτη φορά το είχε ακούσει !!

Ο ίδιος βέβαια αγαπάει υπερβολικά την Παναγία και χωρίς κάποιος να του έχει μιλήσει ποτέ για την προσευχητική αξία των Χαιρετισμών ή να του είχε πει ότι η ίδια η Παναγία μας σε εμφανίσεις σε Οσίους Της μας παροτρύνει να διαβάζουμε καθημερινά τους Χαιρετισμούς Της, κάθε βράδυ τους διάβαζε μπροστά στην Εικόνα Της στο δωμάτιο του.

Ώσπου μία νύχτα αφού τελείωσε τους Χαιρετισμούς Της, και απήγγειλε το τροπάριο “Την ωραιότητα της παρθενίας Σου..” με το οποίο συνήθιζε να ολοκληρώνει την προσευχή του, βίωσε κάτι το πρωτόγνωρο !!

Αισθάνθηκε μία εσωτερική αλλοίωση εντελώς πρωτόγνωρη !!

Όπως ο ίδιος το εξέφρασε με τα δικά του απλά λόγια

“Αισθάνθηκα με την Χάρη του Αγίου Θεού και της Παναγίας μας έστω και απειροελάχιστα το μέγεθος της Αγνείας της Παναγίας μας και αισθάνθηκα ότι ούτε καν την Αγία Εικόνα Της δεν μπορούσα να προσεγγίσω και να προσκυνήσω με τα ακάθαρτα χείλη μου !!!

Έμεινα ακίνητος για κάμποση ώρα και ατένιζα την Εικόνα Της στον τοίχο βιώνοντας μέσα μου το άπειρο μέτρο της Αγνότητας της Παναγίας μας και ένοιωσα πραγματικά αυτό που ψέλνουμε όταν θυμιάζει ο Ιερέας ότι δηλαδή η Παναγία μας είναι τιμιωτέρα των Χερουβίμ και ασύγκριτα ενδοξωτέρα των Σεραφείμ !!”

Όταν λοιπόν αδελφοί μου έλαβα το email από τον πατέρα Δημήτριο Αθανασίου με το θαύμα των Χαιρετισμών στον μοναχό μπροστά από την Εικόνα στην Μονή Ιβήρων, διαβάζοντας το ήρθε στο μυαλό μας το παρόμοιο βίωμα του απλού μας αδελφού από το νησί του Ιονίου, το οποίο μου διηγήθηκε ο βαστάζος μας και σκεφτήκαμε να το καταθέσουμε στην αγάπη σας !

Παραθέτουμε τώρα αυτούσιο και το θαύμα αυτό αφήνοντας και εσάς να διαπιστώσετε την ταυτότητα των βιωμάτων του μοναχού με τον ευλαβή αδελφό μας, παρακαλώντας σας επίσης να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο πόσο τρέμει ο αρχέκακος εχθρός της σωτηρίας μας - δηλαδή ο μισόκαλλος διάβολος - τους Χαιρετισμούς της Δέσποινας μας , αλλά και πόσο η Θεοτόκος ενισχύει και προστατεύει με την Χάρη Της όσους με ευλάβεια Την χαιρετίζουν καθημερινά με τους Χαιρετισμούς Της, που τόσο αγαπάει !!!

ΑΣ ΛΕΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Μια χειμωνιάτικη νύχτα του 1701 ένας αγιορείτης μοναχός βρέθηκε ταλαιπωρημένος έξω από την σεβάσμια Μονή των Ιβήρων.
Στη θλίψη του και στην ανάγκη του, ύψωσε τα χέρια του προς την πάνσεπτη εικόνα της Παναγίας, που είναι ζωγραφισμένη πάνω από την κεντρική πύλη, και άρχισε να προσεύχεται, λέγοντας τους Χαιρετισμούς. Και τότε, ενώ προσευχόταν, ένοιωσε στον εαυτό του μία ασυνήθιστη και θαυμαστή αλλοίωση. Αισθάνθηκε, σαν να έσταζε από την εικόνα της Παναγίας στην καρδιά του «δρόσος ουράνιος και θείος γλυκασμός». Και η καρδιά του κατενύγη και τα μάτια του άρχισαν να αναβλύζουν δάκρυα σαν πηγή. Σκόρπισε το σκοτάδι του νού του. Φωτίστηκαν οι νοεροί του οφθαλμοί. Και είδε πίσω του, τον σατανά να «κρύπτεται ως κλέπτης και ληστής από τον φόβο της Θεοτόκου». Κρυβόταν γιατί έβλεπε τον μοναχό να προσεύχεται στην Παναγία, και δεν το άντεχε. Και έτρεξε να κρυφθεί από την θεία λάμψη της Παναγίας! Και επήγε και με μορφή σκύλου στάθηκε πίσω από τον μοναχό, και του δάγκωνε ελαφρά τα πόδια, και του έλεγε: Να, τώρα θα σε κομματιάσει, τώρα θα σε φάει το σκυλί!
Όμως, η προσευχή του μοναχού τον κατέκαιγε. Και γι’ αυτό προσπαθούσε με τις πανούργες μεθοδείες του να τον αναγκάσει να την διακόψει. Και πράγματι από το φόβο του ο μοναχός όλο και δείλιαζε. Αλλά η Παναγία του έλεγε από την εικόνα της: Μη φοβάσαι!
Και εκείνος έστρεφε προς αυτήν πάλι το πρόσωπό του και ξαναδυνάμωνε την προσευχή του. Αλλά και πάλι ο δαίμονας τον έκανε να δειλιάζει. Και τότε πάλι, με ήρεμη και γλυκύτατη φωνή, του επαναλάμβανε η Μητέρα του Χριστού: «Μη φοβάσαι! Εγώ είμαι κοντά σου. Και σε προστατεύω από κάθε κίνδυνο».Το περιστατικό αυτό μας δείχνει, πόσο ακαταμάχητο όπλο κατά του Σατανά είναι η προσευχή. Οι Άγιοι Πατέρες θέλοντας να μας βοηθήσουν, να αξιοποιούμε την πάνσεπτη περίοδο της Σαρακοστής για πνευματική μας ανασυγκρότηση και προκοπή, όρισαν, να γίνονται κάθε Παρασκευή βράδυ οι «Χαιρετισμοί της Παναγίας». Στους χαιρετισμούς καταλαβαίνουμε με τον πιο καλό και βαθύ τρόπο
τι είναι ο Χριστός για μας, και τι είναι η Παναγία για μας. Τι αξία και σημασία έχει η προσευχή στην Παναγία για μας. Όμως, η γνώση, χωρίς την αντίστοιχη πράξη, είναι άκαρπη και ανώφελη. Λοιπόν: Ας μάθουμε και εμείς να προσευχόμαστε συχνά και δυνατά στην Παναγία μας. Ας μάθουμε να την ζητάμε βοηθό και προστάτη μας στις δύσκολες στιγμές της ζωής μας… Ας λέμε και εμείς όσο πιο τακτικά μπορούμε, μόνοι μας στο σπίτι μας τους «Χαιρετισμούς». Είναι δύναμή μας. Είναι όπλο μας !!!...
(Ἀπὸ τὸ βιβλίο Ἀρχιμ. Σάββα Δημητρέα, «Κατεύθυνον τά διαβήματά μου», ἐκδ.
Ι.Μ.Προφήτου Ἠλιοῦ, Πρέβεζα)
http://xairetismoi.blogspot.gr/

_________________

«Σταυρός, ο φύλαξ πάσης της οικουμένης.
Σταυρός, η ωραιότης της Εκκλησίας.
Σταυρός, βασιλέων το κραταίωμα.
Σταυρός, πιστών το στήριγμα.
Σταυρός, αγγέλων η δόξα
και των δαιμόνων
το τραύμα»


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
UNREAD_POSTΔημοσιεύτηκε: Κυρ 24 Δεκ 2017, 11:03 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί 08 Ιαν 2008, 14:48
Δημοσιεύσεις: 10465
'Eκκληση-πρό(σ)κληση για κοινή προσευχή, κάθε ημέρα με την πιο δυνατή δοξολογική προσευχή στην Μητέρα του Κυρίου και κατα Χάριν Μητέρα μας, στην Υπεραγία Θεοτόκο !
Με τους 24 Οίκους των Χαιρετισμών Της !


ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΣΙΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟ ΕΥΓΕΝΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΑΤΗ !!

Κάθε φορά που δεν έχουμε στο email μας κάποιο θαυμαστό γεγονός που σχετίζεται με τους Χαιρετσμούς της Δέσποινας μας, κάποιο θαύμα που αυτά που μας στέλνετε εσείς οι ευσεβείς αναγνώστες του Ιστολογίου για να δημοσιεύσουμε, έρχεται ως απο μηχανής Θεός ο αγαπητός μας πατέρας Δημήτριος Αθανασίου να μας στείλει κάποιο νέο θαύμα των Χαιρετισμών που υπέπεσε στην αντίληψη του και έχει δημοσιοποιηθεί !

Έτσι πριν μία περίπου εβδομάδα είχε την καλοσύνη να μας στείλει ένα άρθρο για έναν θεοτοκόφιλο Ιερομόναχο τον πατέρα Ευγένιο το οποίο και θα παραθέσουμε στην αγάπη σας, και για το οποίο για μία ακόμη φορά του εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας !!

Λόγω του δικού μας φόρτου εργασίας όταν το ελάβαμε δεν το είχαμε διαβάσει ενδελεχώς !

Σήμερα το πρωί διαβάζοντας το άρθρο αυτό, που ουσιαστικά αποτελεί το συναξάρι ενός σύγχρονου Οσίου, βιώσαμε ένα ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ μεγάλο θαύμα των Χαιρετισμών !

Ένα τόσο μεγάλο θαύμα , όσο μόνη η Παναγία μας μπορεί να χαρίζει στα παιδιά Της !!

Συγκλονισμένοι το παραθέσαμε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ με όλες τις εκφάνσεις του σε έναν πολύ αγαπητό μας Ιερέα ζητώντας την συμβουλή του αν θα έπρεπε να κοινολογηθεί τώρα και να περιληφθεί και αυτό στο βιβλίο με τα "Σύγχρονα θαύματα των Χαιρετισμών" που ετοιμάζεται !

Η σοφή του γνώμη ήταν

Κράτα για τον εαυτό σου το θαύμα αυτό των Χαιρετισμών τώρα και μη το δημοσιοποιείς γιατί πιθανόν να παρεξηγηθείς

Ζήσε το θαύμα "εν τω ταμείω της καρδίας σου" και δόξαζε τον Σαρκωθέντα Λόγον και την Αειπάρθενο Μητέρα του για το δώρο αυτό.

Υπακούοντας στον άκρως θεοτοκόφιλο και φωτισμένο Ιερέα δεν θα κοινολογήσουμε τίποτα από όσα βιώσαμε !

Το καταθέτουμε έστω και σαν αναφορά θαύματος στην αγάπη σας για την δόξα του Θεού μας και την τιμή της Παναγίας μας βεβαιώνοντας σας σεβαστοι μας πατέρες και αδελφοί ότι ΔΕΝ μπορεί να συλλάβει το μυαλό μας την Χάρη των Χαιρετισμων της Μάνας και Κυράς μας !!

Το καταθέτουμε για να σας βεβαιώσουμε ότι όσο ανάξιοι και αμαρτωλοί και αν είμαστε , και ότι όσο και αν κλονιζόμαστε ενίοτε ΟΛΟΙ μας από λογισμούς ραθυμίας, ακηδίας και ολιγοπιστίας, που ο πονηρός εμβάλλει στην καρδιά μας, επειδή πραγματικά σας το λέω αδελφοί μου φρίττει και τρέμει ακούγοντας τα κατά Χάριν παιδιά Της να υμνούν την Μητέρα του Θεού και κατά Χάριν Μητέρα τους, να μην σταματάμε ΠΟΤΕ το ευλογημένο έργο της απαγγελίας ΚΑΙ διάδοσης των Χαιρετισμών της Παναγίας μας, όντες βέβαιοι ότι όταν Εκείνη το θελήσει θα βρεί τρόπους να μας αποκαλύψει τα θαυμάσια Της και να μας στερεώσε, όπως σήμερα αξίωσε την ουτιδανότητα και αμαρτωλότητα μας !!

Σας υποσχόμαστε ότι όποτε θελήσει Εκείνη θα σας κοινολογήσουμε ΚΑΙ αυτό το εντελώς προσωπικό θαύμα που σήμερα μας αξίωσε !!

Μετά από την επιβεβλημένη αυτή προσωπική παρένθεση παραθέτουμε το άρθρο για έναν - κατά την ταπεινή μας ΑΛΛΑ τεκμηριωμένη άποψη - σύγχρονο Όσιο της Ορθοδοξίας μας, τον μακαριστό Ιερομόναχο Ευγένιο Διονυσιάτη !

Με κτυπητά και υπογραμμισμένα γράμματα επισημαίνουμε τα τμήματα που αναφέρονται στους Χαιρετισμους της Παναγίας μας !!

Θαυμάστε και εσείς αδελφοί μου τα μεγαλεία των Χαιρετισμών που αξιώθηκε ο Αγιος αυτός συγχρονος Γέροντας, ο Ιερομόναχος Ευγένιος !

Ας αποτελέσει Σηματωρό και Κήρυκα για ΟΛΟΥΣ μας !

Ας μιμηθούμε έστω και κατ ελάχιστον την άσκηση του με την αδιάπτωτη απαγγελία των Χαιρετισμών, μία άσκηση που κατά την απερινόητη Πρόνοια του Θεού μας φρόντισε ζώντας στον Πειραιά πριν 85 χρόνια να την εμφυσήσει σε αγνές και άδολες ψυχές που ακολουθησαν τα χνάρια του !!

Αυτών των αγίων ψυχών ανάξιως βαδίζουμε την τρίβο !

Είθε δι ευχών τους να μιμηθούμε κατ ελάχιστον την θεοτοκοφιλία, την αγωνιστικότητα και τον ζήλο τους , τόσο στην απαγγελία όσο και στη διάδοση των Χαιρετισμων !

Αμήν ! Γένοιτο !

Ο Θεοτοκόφιλος Ιερομόναχος Ευγένιος Διονυσιάτης
(1875 - 10 Δεκεμβρίου 1961)

Εικόνα

Ο κατά κόσμον Ευάγγελος Παντελεήμονος Λημώνης γεννήθηκε στη Χότσιστα Κορυτσάς της Β. Ηπείρου το 1875.
Διετέλεσε δάσκα λος και ήταν γνώστης άριστος της βυζαντινής μουσικής. Όταν κάποτε οι Τούρκοι θέλησαν να κάψουν ένα ελληνικό σχολείο, αποσόβησε την καταστροφή με την προσευχή του, λέγοντας τους Χαιρετισμούς της Πα ναγίας.
Προσήλθε με ιερό πόθο στη μονή Διονυσίου κι εκάρη μοναχός το 1909. Ως μοναχός διακρίθηκε για την υπακοή του και τη μοναχική του ακρίβεια. Είχε κόψει τελείως το θέλημά του. Συνήθιζε να λέει: «Ο υποτακτικός ουδέν έχει εν τω κόσμω τούτω, ει μη μόνον τον Χριστόν». Έφθασε από την πράξη στη θεωρία. Μετά μία εικοσαετία σκληρών αγώνων στο αυστηρό κοινόβιο του Διονυσίου, όπου έλαβε την κουρά και την ιεροσύνη, έκανε μία τριακονταετία στον Πειραιά, συνεχίζοντας τους αγώνες του και βοηθώντας τους εκεί χριστιανούς.
Ήταν δάσκαλος στην πατρίδα του Βόρειο Ήπειρο. Η μεγάλη του ασκητικότητα, η θυσιαστική αγάπη και η γλυκύτητα του χαρακτήρα του τον έκαναν στοργικό Πνευματικό πατέρα πολλών πιστών.

Αφιλοχρήματος και ακτήμων υπερβολικά, ζούσε πάντα ως φιλοξενούμενος. Ποτέ δεν απέκτησε δική του στέγη. Κοιμόταν ελάχιστα, τον χειμώνα δεν άναβε φωτιά, προσευχόταν θερμά, σιωπούσε ηθελημένα. Όσα χρήματα του έδιναν τα μοίραζε ελεημοσύνη. Συχνά αγρυπνούσε. Διαβάζοντας τους εξορκισμούς έφευγαν τα δαιμόνια, για τη μεγάλη του καθαρότητα και ταπείνωση. Μεγάλη του χαρά οι καθημερινές θείες Λειτουργίες σε εξωκκλήσια ταπεινά. Τον έβλεπαν τα καθαρά μάτια να μην πατά στη γη. Συχνό γεύμα του τα πρόσφορα της προσκομιδής. Το αυστηρό ασκητικό του πρόγραμμα δεν το άφησε μέχρι του τέλους του. Μέσα από τα παλιόρασά του φορούσε βαριά σίδερα, που του είχαν φάει τις σάρκες. Κοιμόταν σε χαμηλό κάθισμα και γι’ αυτό είχε καμπουριάσει. Από τις πορείες και τις μακρές ορθοστασίες είχαν αρχίσει να σαπίζουν τα πόδια του, μα δεν μύριζαν ποτέ άσχημα. Οι φίλοι του τού συνιστούσαν την επίσκεψη σε ιατρούς. Με τη γλυκύτητα που πάντα τον διέκρινε, τους απαντούσε: «Μετά της Άγιας Άννης θα πάω…».
Αγαπούσε υπέρμετρα την Παναγία και την αγία μητέρα της, τη «μάμμη» όλων των Αγιο ρειτών. Τους Χαιρετισμούς της έλεγε πολλές φορές την ημέρα.

Δεν είναι δίχως σημασία που ο θάνατός του ήλθε στο δειλινό της εορτής της Αγίας Άννης. Το πρωί είχε τελέσει την τελευταία θεία Λειτουργία του. Εξήλθε του ιερού βήμα τος μετά δακρύων και χαράς.
Στο πρόσωπό του έβλεπες όλη τη μακάρια ανάπαυση των πολλών κόπων του. Στα χείλη του ίσα που άκουγες τα τελευταία «Χαίρε» των ασίγαστων Χαιρετισμών προς την Αειπάρθενο Θεοτόκο.

Πράγματι, η μητέρα της μητέρας του Παναγία, τον παρέλαβε με τις πρεσβείες της κοντά της. Εκεί που από μικρός προσδοκούσε να κατευθυνθεί και να τερματίσει, ο έτοιμος από καιρό. Καθήμενος στο σκαμνί του και βαστώντας το κομποσχοίνι του τελείωσε τον βίο του οσιακά. Όταν τον σαβάνωσαν οι ιερείς, είδαν τα πληγωμένα πόδια του γεμάτα σκουλήκια και θαύμασαν. Από τον τάφο του έβλεπαν να βγαίνει φως.
Κατά τον Γέροντα Γαβριήλ Διονυσιάτη: «Ευλαβέστατος και άκρως ζηλωτής των πατρίων, μελετηρός εις άκρον, παρά το προβεβηκός της ηλικίας του ελειτούργει καθημερινώς και επ’ εσχάτων ως εκ του γήρα τος και της ποδαλγίας, καθήμενος επί σκίμποδος προ της αγίας Τραπέζης, διεκρίνετο διά τον θερμουργόν ζήλον του και τον ανιδιοτελή αγώνα του υπέρ της Ορθοδοξίας μας, ως και την κατ’ ιδίαν αγιωτάτην ζωήν του …». Ανεπαύθη εν Κυρίω στις 10.12.1961.
πηγη –ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΡΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
– Βιβλιογραφία
Μοναχολόγιον Ιεράς Μονής Διονυσίου. Γαβριήλ Διονυσιάτου αρχιμ., Ευγένιος Ιερομόνα χος Διονυσιάτης, Αγιορειτική Βιβλιοθήκη 305-306/1962, σσ. 58-59. Χρυσάνθου Αγιαννανίτου ιερομ., Παπα-Ευγένιος ο Διονυσιάτης, Η Αγία Σκέπη 118/1986, σσ. 99-103.
Πηγή: Μοναχού Μωυσέως Αγιορείτου, Μέγα Γεροντικό εναρέτων αγιορειτών του εικοστού αιώνος Τόμος Β΄1956-1983

http://xairetismoi.blogspot.gr/

_________________

«Σταυρός, ο φύλαξ πάσης της οικουμένης.
Σταυρός, η ωραιότης της Εκκλησίας.
Σταυρός, βασιλέων το κραταίωμα.
Σταυρός, πιστών το στήριγμα.
Σταυρός, αγγέλων η δόξα
και των δαιμόνων
το τραύμα»


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
UNREAD_POSTΔημοσιεύτηκε: Τετ 03 Ιαν 2018, 12:42 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί 08 Ιαν 2008, 14:48
Δημοσιεύσεις: 10465
'Eκκληση-πρό(σ)κληση για κοινή προσευχή, κάθε ημέρα με την πιο δυνατή δοξολογική προσευχή στην Μητέρα του Κυρίου και κατα Χάριν Μητέρα μας, στην Υπεραγία Θεοτόκο !
Με τους 24 Οίκους των Χαιρετισμών Της !


ΑΧ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΣ ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ !!


Ακόμη και λίγο πριν σβήσει το 2017 δεν σταματάει η Παναγία μας να μας εκπλήττει !!

Μας επιφύλαξε ΑΚΟΜΗ δύο θαύματα των Χαιρετισμών Της που μόλις πριν λίγα λεπτά πληροφορήθηκα μπαίνοντας στο email του Ιστολογίου των Χαιρετισμών και στο Facebook αντίστοιχα !!

Επομένως φρόντισε η Δεσποινα μας για το επόμενο τριήμερο να έχει το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών Της κάθε ημέρα και από ένα νέο θαύμα !!

Το σημερινό θαύμα που θα καταθέσουμε στην αγάπη σας μας το διηγήθηκε ο καλός μας βαστάζος ο κος Ελευθέριος που δραστηριοποιείται τους θερινούς μήνες στην Ήπειρο και στην Δυτική Μακεδονία με ορμητήριο την Ζίτσα Ιωαννίνων !

Καθυστέρησε να κατέβει στην Αθήνα φέτος επειδή ανέμενε να τυπωθούν και να φτάσουν στην δεύτερη “Αποθήκη” των βαστάζων στην Βέροια τα 20.000 από τα 45.000 τευχίδια Χαιρετισμών που μία αγαθή ψυχή ( και αυτή ανώνυμη ) φρόντισε να τυπωθούν και ΔΩΡΕΑΝ όπως πάντα να μοιραστούν !

Αυτά τα τευχίδια διαφέρουν κατά τι από τα άλλα 290.000, από τα “κλασσικά” δηλαδή που έχετε γνωρίσει στο ότι δεν έχουν “αυτάκια” και επίσης στο ότι φέρουν στο εξώφυλλο και πρώτο εσώφυλλο και την ευχή για το άβατον του Αγίου Όρους !

Αφού λοιπόν έφτασαν στην Βέροια, φρόντισε να πάει να παραλάβει με το αυτοκίνητο του αρκετές κούτες και στη συνέχεια ξεκίνησε την ιεραποστολική του δράση “εφοδιάζοντας” έξι Μοναστήρια στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων με 300 τευχίδια Χαιρετισμών το καθένα !!

Φτάνοντας στην Ιερά Μονή Παναγίας Τσούκας, κοντά στο χωριό Ελληνικό, ζήτησε να δει τον Ηγούμενο και να του ενεχειρίσει το δεματάκι με τα 300 τευχίδια !

Όταν λοιπόν κατέβηκε ο γαλλικής καταγωγής Καθηγούμενος Σταυριανός με το που ανοίγει την τσάντα με τα βιβλιαράκια των Χαιρετισμών, βγάζει ένα, το κοιτάει με φανερό ενθουσιασμό, σταυροκοπιέται και αναφωνεί !!

“Δόξα τω Θεώ !! Ξέρεις αδελφέ μου πόση προσευχή έκανα στην Παναγία μας να μου τα στείλει !! Έπεσε στα χέρια μου τυχαία πριν λίγο χρόνο ένα από αυτά, λίγο διαφορετικό βέβαια, αλλά με τα ίδια μεγάλα γράμματα και το ίδιο χαρτί και σε αυτό το σχήμα και το ήθελα πολύ να το δίνω ως “κανόνα” σε όσους έρχονται να εξομολογηθούν, όπως συνηθίζουν να κάνουν και οι Πνευματικοί στο Άγιο Όρος !! Δεν ήξερα πως θα μπορούσα να βρω αυτούς που τα βγάζουν να μας στείλουν και ανέθεσα στην Παναγία μας να μου τα στείλει !! Και ξαφνικά σε βλέπω εδώ αδελφέ με τα βιβλιαράκια αυτά !!! ”

Ο κύριος Ελευθέριος που έχει μεγάλη πείρα χρόνια τώρα από την Ιεραποστολή των Χαιρετισμών και γνωρίζει την δύναμη τους δεν εξεπλάγη ακούγοντας το νέο αυτό θαύμα των Χαιρετισμών !

Απλά έκανε τον Σταυρό του και ύμνησε μέσα του την Παναγία μας η Οποία για μία ακόμη φορά έκανε το θαύμα Της και εισάκουσε την προσευχή του πατρός Σταυριανού !

Το έχουμε πει δεκάδες φορές αδελφοί μου και θα το πούμε άλλη μία !

ΟΛΗ αυτή η προσπάθεια του Ιστολογίου των Χαιρετισμών και των βασταζουσών και βαστάζων ΔΕΝ είναι δική μας !

Απλοί αχθοφόροι, απλοί χαμάληδες είμαστε !

Είναι η Άνασσα των Αγγέλων που κατευθύνει τα διαβήματα μας !

Εμείς απλά υπακούμε και ενεργούμε όπως Αυτή μας φωτίζει !
Και αισθανόμαστε μέσα από τα θαυμαστά αυτά γεγονότα που βιώνουμε ότι δεν πλανιόμαστε ούτε και ματαιοπονούμε αλλά αργά και σταθερά , με μικρά βήματα εκτελούμε το θέλημα Της !!

Σε δύο ώρες κλείνει το 2017 !!

Και ανατέλλει μία ακόμη χρονιά που για όλες κι όλους εμάς θα είναι ακόμη ένα έτος εντατικής μας προσπάθειας για να γνωρίσουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ οι Ορθόδοξοι τον θησαυρό που μας ενεπιστεύτηκε η Παναγία μας ! Για να ωφεληθούν από την ιδιαίτατη προσευχητική τους αξία και να βιώσουν – αν το θελήσει η Δέσποινα μας – και αυτοί τα θαυμάσια των Χαιρετισμών, τα “μικρά” και “μεγάλα” θαύματα των Χαιρετισμών !!

Με την ευχή αυτή ευχόμαστε σε όλες κι όλους εσάς τους ευλαβείς επισκέπτες του Ιστολογίου των Χαιρετισμών μία Καλη κι ευλογημένη χρονιά, με έργα έμπρακτης μετανοίας και δαψιλή πνευματική καρποφορία !

Αμήν !! Γένοιτο !!

http://xairetismoi.blogspot.gr/

------------------------------


Ο ΑΣΚΗΤΙΚΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΡΕΤΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ !

Από τον πολύτιμο φίλο του Ιστολογίου των Χαιρετισμών , τον πολυγραφότατο συγγραφέα Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Αθανασίου λάβαμε αυτό το κείμενο για έναν περίφημο Ρώσο στάρετς !
Με κόκκινο χρώμα έχουμε τονίσει εμείς τις συμβουλές του για τη αξία των Χαιρετισμών ( αυτός είναι ο Ακάθιστος Υμνος ) στην επίλυση οικογενειακών προβλημάτων αλλά και δυσεπίλυτων πνευματικών προβλημάτων !!
Αν ανατρέξετε στα θαύματα των Χαιρετισμων θα βρείτε τουλάχιστον τρία θαύματα όπου η ανάγνωση των Χαιρετισμών έλυσε τέτοια προβλήματα !



Ο ΑΣΚΗΤΙΚΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ VERENDYAKIN ΚΑΙ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ο ασκητικός ηγούμενος Ιερώνυμος (Verendyakin, 6 Ιουνίου του 2001), ήταν ο πνευματικός της Ιερέας Μονής της Γεννήσεως της Θεοτόκου Μορντόβιας.
Από το 1997, προειδοποίησε για την επικινδυνότητα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. . Είπε ότι έρχεται η παγκοσμιοποίηση, και θα υπάρχουν φορές που θα είναι απαραίτητο να σταθείς με πίστη και να μην παραιτηθείς από τον Χριστό.

ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

"Πατέρα, υπάρχουν μεγάλες διαμάχες στην οικογένεια."
"Διαβάστε το Ψαλτήριο."
"Πατέρα, υπάρχει πρόβλημα στη δουλειά."
"Διαβάστε το Ψαλτήριο."
«Αλλά αρχίζετε να διαβάζετε - και όλα είναι ρυθμισμένα. Σε περίπτωση προβλημάτων με παιδιά, να διαβάζετε τον Ακάθιστο στη Μητέρα του Θεού».
«Αν κάποιος συγγενής (πνευματικώς) πεθάνει - διαβάστε και τον Ακάθιστο της Θεοτόκου»


http://xairetismoi.blogspot.gr/

_________________

«Σταυρός, ο φύλαξ πάσης της οικουμένης.
Σταυρός, η ωραιότης της Εκκλησίας.
Σταυρός, βασιλέων το κραταίωμα.
Σταυρός, πιστών το στήριγμα.
Σταυρός, αγγέλων η δόξα
και των δαιμόνων
το τραύμα»


Κορυφή
 Προφίλ  
Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 140 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 14 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com