Αρχική

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 85 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Συγγραφέας Μήνυμα
UNREAD_POSTΔημοσιεύτηκε: Πέμ 12 Οκτ 2017, 15:51 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin

Εγγραφή: Τρί 08 Ιαν 2008, 14:48
Δημοσιεύσεις: 5442
'Eκκληση-πρό(σ)κληση για κοινή προσευχή, κάθε ημέρα με την πιο δυνατή δοξολογική προσευχή στην Μητέρα του Κυρίου και κατα Χάριν Μητέρα μας, στην Υπεραγία Θεοτόκο !
Με τους 24 Οίκους των Χαιρετισμών Της !


ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΟΒΗΣΑΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟ ΔΥΣΤΗΧΗΜΑ !!!!

Δεν σταματάνε αδελφοί μου τα θαύματα, τα θαυμάσια των Χαιρετισμών της Παναγίας μας!!!

Μόλις πριν λίγη ώρα μια πνευματική μας αδελφή στο Facebook μας έστειλε έναν σύνδεσμο από το ορθόδοξο Ιστολόγιο “Άπαντα Ορθοδοξίας” το οποίο σε χθεσινή του ανάρτηση της Παρασκευής 6ης Οκτωβρίου 2017 δημοσιεύει μια ΕΠΩΝΥΜΗ επιστολή αδελφού μας από την Μεσσηνία, όπου αναφέρει την θαυματουργική του διάσωση από επερχόμενο και σίγουρα θανατηφόρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα που αποσοβήθηκε από την Χάρη των Χαιρετισμών της Παναγίας μας, όπως ο ίδιος ο αδελφός μας ομολογεί !!

Παραθέτουμε στην αγάπη σας αυτούσιο το κείμενο της επιστολής

Ευλογείτε Πάτερ

Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας αναφέρω το συγκλονιστικό και πραγματικό γεγονός που βίωσα σήμερα το πρωί. Βρίσκομαι στο χωριό Φαλάνθη Νομού Μεσσηνίας, στην γενέτειρά μου και προσέχω την υπερήλικη μητέρα μου ετών 93 η οποία μένει μόνιμα εδώ με τον μικρότερο αδελφό μου. Στις 11 η ώρα το πρωί παίρνω το αυτοκίνητο του αδελφού μου, ένα αγροτικό, φορτώνω κενά πλαστικά μπουκάλια και πηγαίνω να τα γεμίσω νερό από μια πηγή που βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.

Όταν φθάνω δίπλα στη πηγή και ενώ θα έπρεπε κανονικά να προχωρήσω να περάσω το μικρό γεφύρι με μηδενική ορατότητα λόγω στροφής και δένδρων για να διανύσω μια απόσταση γύρω στα εκατό μέτρα όπου είναι ένα πλάτωμα για να πάρω στροφή και να σταθμεύσω το αυτοκίνητο δίπλα στη πηγή αλλά με το μπροστινό μέρος μπροστά με κατεύθυνση το χωριό λόγω επιστροφής μου ξαφνικά σταματάω το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου και κάνω την σκέψη μήπως ήταν προτιμότερο να μην διανύσω αυτή την μικρή απόσταση των εκατό μέτρων αλλά να περάσω σε ένα μικρό χωματόδρομο δίπλα στην πηγή και απέναντί μου. Αυτό το σταμάτημα του αυτοκινήτου ή μάλλον η άνωθεν εντολή που πήρα να σταματήσω το αυτοκίνητο με έσωσε γιατί δεν θα είχαν περάσει ένα ή δύο δευτερόλεπτα όταν βλέπω μπροστά μου να εμφανίζεται ένα αυτοκίνητο από την αντίθετη πλευρά να διασχίζει αυτό το μικρό γεφυράκι με μεγάλη ταχύτητα και όχι μόνο να τρέχει στην δική μου λωρίδα και να με αποφεύγει την τελευταία στιγμή στρίβοντας ο οδηγός του το τιμόνι προς τα δεξιά στην δική του λωρίδα.


Φαντάζεστε τι θα συνέβαινε εάν είχα συνεχίσει την πορεία μου όπως και έπρεπε να γίνει γιατί η άλλη σκέψη να περάσω απέναντι στον μικρό χωματόδρομο και να κάνω όπισθεν για να γυρίσω την κατεύθυνση του δεν ήταν πραγματοποιήσιμη, θα γινότανε το μοιραίο τρακάρισμα με όλες τις συνέπειες. Εδώ βοήθησε η Παναγία μας ο Τριαδικός Θεός να μην συμβεί το μοιραίο και να μου ξαναδώσουν την ευκαιρία να ξανά επισκεφτώ το Άγιο όρος στην προγραμματισμένη επίσκεψή μου στις 13 του Οκτωβρίου και κάτι ακόμα συνηθίζω τα τελευταία χρόνια κάθε πρωί να διαβάζω την πρωινή προσευχή καθώς και τους Χαιρετισμούς στην Παναγία μας από ένα μικρό προσευχητάρι όπως το έκανα και σήμερα λίγο πριν να πάω να φέρω νερό και πιστεύω ότι η Παναγία μας μου έδωσε την ευκαιρία και με κάλεσε να ξανά επισκεφτώ το Περιβόλι της γι αυτό με βοήθησε να αποφύγω τον αναπόφευκτο κίνδυνο.


Καλή αντάμωση Πάτερ μου εφόσον ο Τριαδικός Θεός και η Παναγία μας μου το επιτρέψει τον προσεχή Οκτώβριο.

Βέβαια συμφωνώ Πάτερ μου να περαστεί στην σχετική ανακοίνωσή σας για να επιβεβαιωθεί και από εμένα τον αμαρτωλό η ζωντανή παρουσία της Παναγίας μας που μου έσωσε για άλλη μια φορά την ζωή και να εδραιώσει την Πίστη των Χριστιανών αλλά και να προβληματίσει τουλάχιστον τους άθρησκους και δη τους ηγέτες ότι στα σημερινά αδιέξοδα που μας οδήγησαν η μόνη διέξοδος είναι η επιστροφή στις αξίες μας, παραμερίζοντας την ύλη, και η έμπρακτη Πίστη μας στον Τριαδικό Θεό και στην Μητέρα όλων μας την ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ.Θεόδωρος Φωτίου Κυριακόπουλος

Ας γίνουμε κουραστικοί αδελφοί μας, επαναλαμβάνοντας το για πολλοστή φορά !!

Είναι ο Τριαδικός μας Θεός, Αυτός που επιτελεί τα θαύματα, πάντοτε δια πρεσβειών της ενδόξου, Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας , και πολλές φορές δια πρεσβειών των Αγίων Του, που έχουν λάβει από τον Τριαδικό μας Θεό ειδικό χάρισμα ανά περίσταση !!

Και λέμε πάντοτε , όχι τυχαία, αλλά σύμφωνα με του; Αγιους Πατέρες της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας , οι οποίοι διαρρήδην τονίζουν ότι ΔΕΝ υπάρχει χάρισμα του Θεού εις τον άνθρωπο που να μην δίδεται δια μέσου της Υπεραγίας Θεοτόκου !!!

Και από τις απειράριθμες μαρτυρίες που έχουμε καταθέσει σε αυτό το Ιστολόγιο, αναδιφώντας σε Γεροντικά, Συναξάρια, Θεομητορικά θαύματα, ΔΕΝ υπάρχει άλλη προσευχή, άλλος Ύμνος, άλλη Ιερή Ακολουθία που να ελκύει ΤΟΣΟ πολύ την Χάρη της Παναγίας μας, όσο οι Χαιρετισμοί !!!

Εξάλλου είναι η Ίδια ή Θεοτόκος μας, η Οποία πρώτα εις τον Όσιο Πέτρο τον Αθωνίτη, και κατόπιν εμφανισθείσα και σε άλλους Οσίους, τόνισε, ότι τόσο πολύ ευαρεστείτε από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ανάγνωση των Χαιρετισμών Της, ώστε να προστατεύει από κάθε κακό κάθε Χριστιανό που επιμένει στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τους ανάγνωση – όσες φορές και πάντα το κατά δύναμιν αξιώνεται κανείς να τους απαγγείλει- και πρωτίστως να τον υπερασπιστεί ενώπιον του θρόνου του Υιού και Θεού Της εν ημέρα Κρίσεως !!

Και βλέπουμε αδελφοί μου πόσο ΑΨΕΥΣΤΗ είναι η Παναγία μας και πόσο τηρεί εις τους αιώνας τους άπαντας την υπόσχεση Της αυτή σε όσους ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ διαβάζουν τους Χαιρετισμούς Της, ώστε και τον αδελφό μας Θεόδωρο έσωσε εχθές από μια σφοδρή μετωπική σύγκρουση, που Κύριος οίδε, τι ολέθριες συνέπειες θα είχε !

Ευχόμενοι ΟΛΟΙ εσείς οι ευλαβείς αναγνώστες του Ιστολογίου των Χαιρετισμών να έχετε δαψιλώς την Χάρη και την Προστασία Της κάθε ημέρα της ζωής σας, σας προτρέπουμε εν Κυρίω – και ΠΑΝΤΑ με την ευχή κι ευλογία του Πνευματικού σας – να επιδοθείτε στην όμορφη άσκηση της καθημερινής εξύμνησης της Παναγίας μας με την απαγγελία των Χαιρετισμών Της, καθιστώντας ταυτόχρονα και τους οικείους, συγγενείς και φίλους σας, κοινωνούς της εξαιρετικής προσευχητικής αξίας των Χαιρετισμών !!

Αμήν ! Γένοιτο !!

ΠΗΓΗ

http://xairetismoi.blogspot.gr/

_________________
Αναστήτω ο Θεός, και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού, και φυγέτωσαν από προσώπου αυτού οι μισούντες αυτόν.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
UNREAD_POSTΔημοσιεύτηκε: Πέμ 12 Οκτ 2017, 15:54 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin

Εγγραφή: Τρί 08 Ιαν 2008, 14:48
Δημοσιεύσεις: 5442
'Eκκληση-πρό(σ)κληση για κοινή προσευχή, κάθε ημέρα με την πιο δυνατή δοξολογική προσευχή στην Μητέρα του Κυρίου και κατα Χάριν Μητέρα μας, στην Υπεραγία Θεοτόκο !
Με τους 24 Οίκους των Χαιρετισμών Της !


ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ !! ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ !!

Θαύματα πολλά των Χαιρετισμών δεν συνδέονται αποκλειστικά και μόνο με την καθημερινή απαγγελία των 24 Οίκων τους – όπως εξάλλου είναι και επιθυμία της Παναγίας μας – αλλά καταγεγραμμένα θαύματα έχουμε και σε όσους – ως επί το πλείστον σε παλαιότερες εποχές - ήσαν αγράμματοι και δεν μπορούσαν μεν να διαβάσουν τους Χαιρετισμούς, αλλά είχαν τον σύντομο Αρχαγγελικό Χαιρετισμό στα χείλη και στην καρδιά τους !!

Λέγοντας Αρχαγγελικό Χαιρετισμό εννοούμε το “Χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία !” με το οποίο προσφώνησε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ την δεκατετράχρονη τότε Παναγία μας κατά τον Ευαγγελισμό Της !!

Μία πληρέστερη μορφή του Αρχαγγελικού αυτού Χαιρετισμού που συμπεριλαμβάνει και τον χαιρετισμό της Ελισάβετ στην Παναγία μας, όταν την επισκέφθηκε στην Ορεινή, έχει υιοθετήσει και η Ορθόδοξη Εκκλησία μας ως τροπάριο των Κατανυκτικών Εσπερινών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής αλλά και ως εμμελή εκφώνηση του Ιερέα σε κάθε Αρτοκλασία !

Πρόκειται για το γνωστό σε όλους μας “ Θεοτόκε Παρθένε, χαῖρε, κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ· εὐλογημένη σὺ ἐν γυναιξὶ καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας σου, ὅτι Σωτῆρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.”

Όπως είπαμε το πρώτο μισό του Χαιρετισμού αυτού δηλαδή το “χαῖρε, κεχαριτωμένη Μαρία, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ·” αποτελούν τα λόγια του Αρχαγγέλου Γαβριήλ , ενώ το δεύτερο μέρος δηλαδή το “εὐλογημένη σὺ ἐν γυναιξὶ καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας σου “ αποτελούν τμήμα του “ασπασμού” της Ελισάβετ στην Παναγία μας, όταν η Θεοτόκος την επισκέφτηκε και έμεινε μαζί της για τρεις μήνες !

Η προσφώνηση “Θεοτόκε Παρθένε” και η κατακλείδα του ύνου “ὅτι Σωτῆρα ἔτεκες τῶν ψυχῶν ἡμῶν.” αποτελούν μεταγενέστερη προσθήκη !!

Αυτός ο σύντομος Θεομητορικός Χαιρετισμός αποτέλεσε και αποτελεί ακόμη και στις μέρες μας μία σύντομη προσευχή στην Παναγία μας, που όπως ακριβώς την μονολογιστή ευχή του Ιησού “ Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησον με τον αμαρτωλό” αποτελούν δύο εξαιρετικά δημοφιλείς τρόπους προσευχής !

Και όπως ακριβώς συχνά παρατηρείται μία σύντμηση της ευχής του Ιησού στο “Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με” , έτσι ακριβώς παρατηρείται και μία αντίστοιχη σύντμηση του Αγγελικού χαιρετισμού στο “ Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου”

Ένα θαύμα λοιπόν που σχετίζεται με τον Χαιρετισμό αυτό θα σας διηγηθούμε σήμερα ! Το θαύμα αυτό δημοσιεύτηκε στο μικρό βιβλιαράκι που έχει εκδώσει η Ιερά Μονή της Γοργοεπηκόου στην Μάνδρα Αττικής, το οποίο αναφέρεται στα θαύματα της Παναγίας μας !!

Πριν πολλά χρόνια σε μια αγροτική περιοχή ζούσε μία ευσεβής οικογένεια ! Επειδή δεν γνώριζαν πολλά γράμματα είχαν την συνήθεια να προσεύχονται μεγαλοφώνως μέσα στο σπίτι με τον Αρχαγγελικό Χαιρετισμό, και αυτόν ακριβώς τον Χαιρετισμό ακούγοντας και ο μικρός γιος της οικογένειας από την παιδική του μάλιστα ηλικία, τον επαναλάμβανε συνέχεια, είτε βρισκόταν μέσα στο σπίτι, είτε έπαιζε έξω στην αυλή !

Μια μέρα που είχε λίγο μεγαλώσει , απομακρύνθηκε λίγο από το σπίτι και πήγε να παίξει με τα άλλα παιδάκια κοντά στο ποτάμι που πέρναγε δίπλα από το χωριό τους !!

Απρόσεκτος καθώς ήταν γλίστρησε και έπεσε στο ποτάμι !

Και καθώς ήτα χειμώνας και τα νερά ήταν φουσκωμένα ο μικρός, που δυστυχώς δεν γνώριζε κολύμπι, παρασύρθηκε γρήγορα από τα ορμητικά νερά !!

Τα άλλα παιδάκια άρχιζαν να φωνάζουν για βοήθεια, οι χωριανοί έτρεξαν αμέσως και κάποιοι βούτηξαν μάλιστα στο ποτάμι και κολύμπησαν στην προσπάθεια τους να βρουν το παιδάκι !!

Εν τω μεταξύ ειδοποιήθηκε και η μάνα και γεμάτη αγωνία έτρεξε κι αυτή στο σημείο όπου είχε πέσει μέσα στο ποτάμι ο μικρός της γιος !

Η ώρα περνούσε και ο μικρός δεν έδινε σημείο ζωής !

Κάποιοι άρχισαν να ψάχνουν πια και στις δύο όχθες του ποταμού, για να περισυλλέξουν το νεκρό κορμάκι του αγοριού, μιας και ήταν πλέον πεπεισμένοι, ότι ο μικρός θα είχε πνιγεί !

Μόνο η μάνα του είχε στερρή την ελπίδα της στην Θεοτόκο και με δάκρυα στα μάτια την παρακαλούσε να κάνει το θαύμα Της και να Της χαρίσει το παιδί της !!

Και ω του παραδόξου θαύματος !!

Βλέπουν από το βάθος του ποταμού, να ξεπροβάλλει μία μορφή , που ερχόταν κόντρα στην φορά των νερών του ποταμού !

Όταν πλησίασε κάπως διέκριναν τον μικρό να επιπλέει στο ποτάμι, με τα ρούχα του στεγνά και να χαμογελάει χαρούμενος κτυπώντας χαρούμενα τα χέρια του !!!

Τόσο η μάνα όσο και οι υπόλοιποι βούτηξαν στα νερά και ο μικρός χάθηκε στην αγκαλιά της μητέρας του, που γεμάτη δάκρυα ευχαριστούσε την Παναγία μας για το θαύμα Της !!

“Μα γιατί κλαις μανούλα μου ,” ρώτησε απορημένος ο μικρός !“Παιδί μου τόση ώρα που λείπεις νομίσαμε ότι πνίγηκες και θα σε έχανα για πάντα !!”

“Αχ μανούλα μου !! “ απάντησε ψύχραιμα ο μικρός “ με το έπεσα στα νερά ένοιωσα δύο χέρια να με σηκώνουν ψηλά !! Γύρισα και είδα την Παναγίτσα μας να με κρατάει αγκαλιά , και όλη αυτήν την ώρα ήμουν μαζί Της ! Και ξέρεις μανούλα μου παίζαμε μαζί !
Εγώ την χαιρετούσα όπως με έχεις μάθει και όπως κάνω από μωρό που ήμουν !! Της έλεγα συνέχεια “Χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία !!” και Εκείνη χαμογελαστή μου απαντούσε “ Ο Κύριος μετά σου !”

ΠΗΓΗ


http://xairetismoi.blogspot.gr/

_________________
Αναστήτω ο Θεός, και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού, και φυγέτωσαν από προσώπου αυτού οι μισούντες αυτόν.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
UNREAD_POSTΔημοσιεύτηκε: Πέμ 12 Οκτ 2017, 15:57 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin

Εγγραφή: Τρί 08 Ιαν 2008, 14:48
Δημοσιεύσεις: 5442
'Eκκληση-πρό(σ)κληση για κοινή προσευχή, κάθε ημέρα με την πιο δυνατή δοξολογική προσευχή στην Μητέρα του Κυρίου και κατα Χάριν Μητέρα μας, στην Υπεραγία Θεοτόκο !
Με τους 24 Οίκους των Χαιρετισμών Της !


ΔΙΗΓΗΣΗ ΑΓΙΟΡΕIΤΗ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ !!

Αδελφός μας πνευματικός, βαστάζος κι ο ίδιος, επιστρέφοντας προσφάτως από το Άγιον Όρος μας διηγήθηκε ότι στο πλαίσιο της συνομιλίας που είχε με έναν πολύ γνωστό και φωτισμένο Γέροντα του έθεσε την εξής ερώτηση.

“Γέροντα γιατί έχουν άραγε τόση Χάρη οι Χαιρετισμοί της Παναγιάς μας ?

Γιατί μόνο για τους Χαιρετισμούς έδωσε η Δέσποινα μας την υπόσχεση Της ότι θα προστατεύει και θα υπερασπίζει όποιον καθημερινά τους απαγγέλει ?

Γιατί τόσα και τόσα θαύματα έχουν καταγραφεί με την ανάγνωση τους κι όχι για παράδειγμα με τον Μικρό ή τον Μεγάλο Παρακλητικό ? Ποια εξήγηση δίνεται εσείς ? “

Ο Γέροντας που είναι γνωστός για την ευρυμάθεια του, τόσο στα της θύραθεν παιδείας όσο φυσικά και στα θεολογικά, του απάντησε !

“Να σας ρωτήσω κι εγώ με την σειρά μου κάτι !

Γνωρίζουμε ότι τον Μικρό Παρακλητικό τον συνέγραψε ο μοναχός Θεοστήρικτος, ο πρώην λαϊκός Θεοφάνης ! Και μάλιστα τον ταυτίζουν με τον Όσιο Θεοστήρικτο τον Ομολογητή και υπέρμαχο των Αγίων Εικόνων !

Ξέρουμε επίσης ότι τον Μεγάλο Παρακλητικό τον συνέγραψε ο Δουκας Λασκάρεως Θεόδωρος πριν την ανάρρηση του στον Αυτοκρατορικό Θρόνο της Νίκαιας οπότε μετονομάστηκε Αυτοκράτορας Θεόδωρος ο Β'.

Ακόμη και για τμήματα του Ακαθιστου Υμνου γνωρίζουμε τους Ποιητές του !

Ξέρουμε δηλαδή ότι οι Ειρμοί του Κανόνος είναι έργο του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, ενώ από την Ακροστιχίδα του Κανόνος μαθαίνουμε ότι τα Τροπάρια τα συνέθεσε ο Ιωσήφ ο Ξένος ο Υμνογράφος !

Αλλά ακόμη παραμένει άγνωστος ο Ποιητής των 24 Οίκων των Χαιρετισμών !

Εικασίες, θεωρίες , αναλύσεις πάνω στο θέμα αυτό υπάρχουν από δεκάδες ερευνητές !

Συμπέρασμα όμως κανένα !

Και ξέρεις γιατί παιδί μου ?

Επειδή ο ίδιος θέλησε να παραμείνει στην αφάνεια και στην ανωνυμία !

Επειδή ο ίδιος επιμελημένα αποσιώπησε την ταυτότητα του !

Επειδή ο ίδιος από ταπείνωση δεν υπέγραψε το αριστούργημα του αυτό και σκόπιμα προτίμησε την αλφαβητική ακροστιχίδα, ώστε να μην μάθει ποτέ κανείς το όνομα του, παρά μόνο ο Θεός και η Παναγία Μητέρα Του !

Κι αν θες την γνώμη μου πιστεύω ότι ακριβώς για την άκρα του αυτή ταπείνωση, για την ηθελημένη του αυτή αφάνεια έχει χαριτώσει ο Κύριος μας και η Παναγία Μητέρα Του αυτό του το ποίημα !

Επειδή μιμήθηκε – στο ανθρώπινο πάντα μέτρο – την υψοποιό κι άκρα ταπείνωση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού !

Επειδή μιμήθηκε – πάντα κατά τα ανθρώπινα μέτρα – την ταπείνωση της Υπεραγίας θεοτόκου μας !

Εξάλλου και ή ίδια δεν το είπε στην Ελισάβετ ?

“ Μεγαλύνει η ψυχή μου τον Κύριον , οτι επέβλεψε επί την ταπείνωσιν της δούλης αυτού. Ιδού γαρ από του νυν μακαριούσι με πάσαι αι γενεαί”

Έτσι και ο Ποιητής των εικοσιτεσσάρων Οίκων των Χαιρετισμών μιμούμενος πάντα κατά το ασθενές ανθρώπινον μέτρον την ταπείνωση του Δεσπότη Χριστού και της Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, κατέλιπε ποιητικό έργο έμπλεον της θείας Χάριτος !
Δεν λένε οι Πατέρες παιδί μου ότι μόνο στους ταπεινούς αναπαύεται η θεία Χάρις ?

Αυτό δε μάλλον ισχύει και για τους Αγιογράφους και τους Υμνογράφους και για τα έργα των δια χειρών τους ποιηθέντα.

Και λέμε δια των χειρών τους επειδή τόσο ο Αγιογράφος όταν εικονογραφεί, όσο κι ο Ασματοπλόκος όταν υμνογραφεί δανείζουν το χέρι τους στην θεία Χάρη, αν φυσικά δημιουργούν το πόνημα τους εν νηστεία, εν προσευχή και προ πάντων εν ταπεινώσει !!”

ΠΗΓΗ

http://xairetismoi.blogspot.gr/

_________________
Αναστήτω ο Θεός, και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού, και φυγέτωσαν από προσώπου αυτού οι μισούντες αυτόν.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
UNREAD_POSTΔημοσιεύτηκε: Δευτ 16 Οκτ 2017, 10:07 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin

Εγγραφή: Τρί 08 Ιαν 2008, 14:48
Δημοσιεύσεις: 5442
'Eκκληση-πρό(σ)κληση για κοινή προσευχή, κάθε ημέρα με την πιο δυνατή δοξολογική προσευχή στην Μητέρα του Κυρίου και κατα Χάριν Μητέρα μας, στην Υπεραγία Θεοτόκο !
Με τους 24 Οίκους των Χαιρετισμών Της !


ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜ ΣΠΕΤΣΙΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕ ΑΔΙΑΛΕΠΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ !!

Για τον μακαριστό Γέροντα Ιωακείμ Σπετσιέρη τον Νεοσκητιώτη (+1943) έχουμε μιλήσει και σε προηγούμενη μας ανάρτηση, μιας και ο ενάρετος Γέροντας ήταν άκρα θεοτοκόφιλος και άοκνος εργάτης της συνεχούς απαγγελίας των Χαιρετισμών !
Είχαμε συγκεκριμένα αναφέρει ότι τόσο πολύ αγαπούσε τους Χαιρετισμούς που ακόμη και στον ύπνο του τους έλεγε, όπως αναφέρει στο βιογραφικό σημείωμα για τον Γέροντα Ιωακείμ η Συνοδεία του Αρχιμ. Σπυρίδωνος Ξένου στη Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους !
Είχε μάλιστα πει τον Σεπτέμβριο του 1943 στον υποτακτικό του π. Θεοφύλακτο, ότι θα φύγει σύντομα επειδή είδε τον εαυτό του στον ύπνο του να λέει τους Χαιρετισμούς, όπως κι έγινε !
Στο Ιστολόγιο των Χαιρετισμών έχουμε αναφέρει και άλλες περιπτώσεις όπου η Παναγία μας ειδοποιεί πολλές φορές όσους καθημερινά έλεγαν τους Χαιρετισμούς του για την έξοδο τους από την ζωή αυτή, ώστε να προετοιμαστούν με την Ιερά Εξομολόγηση και την Θεία Κοινωνία, επιβεβαιώνοντας την υπόσχεση Της στον Όσιο Πέτρο τον Αθωνίτη, ότι δηλαδή θα προστατεύει από κάθε κακό αυτόν που λέει καθημερινά τους Χαιρετισμούς Της, και μάλιστα ότι θα τον υπερασπίσει και ενώπιον του Υιού Της την ώρα της εξόδου της ψυχής του !
Η μεγάλη αγάπη του μακαριστού Γέροντα Ιωακεί Σπετσιέρη για τους Χαιρετισμούς ίσως να οφείλεται σε ένα όραμα που είχε δει και το οποίο καταγράφεται στο βιβλιαράκι που έχει εκδώσει η Ιερά Μονή της Παναγίας της Γοργοεπηκοου στην Μάνδρα Αττικής και το οποίο με μικρή παράφραση – χωρίς ωστόσο να αλλοιώνεται το νόημα – το παραθέτουμε στην αγάπη σας !
Ο Γέροντας Ιωακείμ ήταν ε φύσεως φιλάσθενος ! Ανεβαίνοντας στο Άγιο Όρος και εξαιτίας της αυταπάρνησης του, της εξαντλητικής νηστείας και της συνεχούς αγρυπνίας, η υγεία του κλονίστηκε ανεπανόρθωτα σε σημείο που να δυσκολεύεται να εκπληρώνει τα μοναχικά του καθήκοντα !
Αυτό τον έριξε σε λογισμούς απόγνωσης !
Μία μέρα καθώς ήταν καταβεβλημένος σωματικά και καταρρακωμένος ψυχικά παρακάλεσε από τα βάθη της καρδιάς του την Έφορο του Αγίου Όρους, την “Παναγούλα του ” ή “Παναγίτσα του” όπως με παρρησία κι αγάπη αποκαλούσε την Υπεραγία Θεοτόκο να τον λυπηθεί και να τον λυτρώσει από την ψυχική και σωματική του αδυναμία, παίρνοντας τον κοντά Της !!
Ξαφνικά και ενώ ήταν ξύπνιος κι υποβασταζόταν στον τοίχο, είδε το δωμάτιο να πλημμυρίζει με ένα υπερκόσμιο, ουράνιο φως και μέσα από αυτό διέκρινε ολοκάθαρα την Παναγία μας, περιβεβλημένη με βασιλικά, αστραφτερά διαδήματα !!
Αίφνης αισθάνεται κάτι να τον αρπάζει, να τον σηκώνει ψηλά στον αέρα, δίπλα στην Παναγία , και εκεί αιωρούμενος έσκυψε και είδε το σώμα του κάτω στο πάτωμα σε ύπτια θέση !!
Ξαφνικά βλέπει να ξεπροβάλλουν από το στόμα του δύο ξιφοειδή φύλλα κρίνων και πάνω στο καθένα από αυτά να είναι γραμμένα με ολόχρυσα γράμματα “ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ “
“ Βλέπεις αυτούς τους δύο κρίνους ...” του είπε στοργικά η Παναγία μας “ ο ένας του σώματος και ο άλλος της ψυχής ! Και όποιος έχει την ελπίδα του στηριγμένη σε εμένα δεν έχει να φοβάται τίποτα ούτε στην παρούσα ζωή, ούτε στην αιώνια ζωή !!!”
Και με αυτά τα λόγια της Θεοτόκου έπαυσαν η τρικυμία των λογισμών που τον ταλάνιζε, ένοιωσε να γεμίζει από ουράνια χαρά, ενώ σύντομα σταμάτησαν οι αιμοπτύσεις και οι αφόρητοι πόνοι στο στήθος και σε όλο του το σώμα, ανέλαβε δυνάμεις και μπορούσε πλέον να εκπληρώνει τα μοναχικά του καθήκοντα !!
Είναι καταφανές αδελφοί μου ότι επειδή ο μακαριστός Γέροντας Ιωακείμ Σπετσιέρης χαιρέτιζε συνεχώς την Δέσποινα μας καθημερινά με τους Χαιρετισμούς Της αξιώθηκε αυτού του οράματος και μαζί με αυτό και της ψυχικής αλλά και σωματικής θεραπείας του !!
Θέλουμε στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι ο κρίνος ως λουλούδι που σχετίζεται με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου δεν έχει βιβλικό έρεισμα , αλλά αποτελεί μια λαϊκή δοξασία προφανώς με επιρροή από τις δυτικές Εικόνες που παρίσταναν τον Αρχάγγελο Γαβριήλ να κρατά κρίνο, αντί του ραβδιού με το οποίο απεικαζόταν στις Ορθόδοξες Εικόνες !
Για αυτό θα αναφερθούμε εκτενώς σε άλλη μας ανάρτηση !
Από την σημερινή μας ανάρτηση ας κρατήσουμε όλοι μας στο μυαλό και την καρδιά μας την υπόσχεση αυτή της Μάνας μας, δηλαδή ότι αν έχουμε στερρά κάθε ελπίδα μας σε Αυτήν , δεν θα διαψευστούμε , ούτε και θα καταισχυνθούμε και εν τω νυν αλά πρωτίστως εν τω μέλλοντι αιώνι !!
Αμήν !! Γένοιτο !!

http://xairetismoi.blogspot.gr/

_________________
Αναστήτω ο Θεός, και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού, και φυγέτωσαν από προσώπου αυτού οι μισούντες αυτόν.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
UNREAD_POSTΔημοσιεύτηκε: Τρί 17 Οκτ 2017, 09:05 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Site Admin

Εγγραφή: Τρί 08 Ιαν 2008, 14:48
Δημοσιεύσεις: 5442
'Eκκληση-πρό(σ)κληση για κοινή προσευχή, κάθε ημέρα με την πιο δυνατή δοξολογική προσευχή στην Μητέρα του Κυρίου και κατα Χάριν Μητέρα μας, στην Υπεραγία Θεοτόκο !
Με τους 24 Οίκους των Χαιρετισμών Της !


Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ !!
Εικόνα

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι μετά από πρόσκληση του Πανοσιολογιώτου Αρχιμανδρίτη κ. Κυριλλου Κεφαλοπουλου, Προισταμενου του Ιερου Ναου Αγίου Μάρκου Ευγενικου στα Κάτω Πατησια και στα πλαίσια του εορτασμού των 50 χρόνων του Ιερού Ναού, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 17.00 ομιλία με θέμα
ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ με συντονιστή τον π. Κύριλλο και ομιλητή αδελφό-βαστάζο από την ομάδα διαχείρισης του Ιστολογίου των Χαιρετισμών !

Θα αποτελέσει εξαιρετική τιμή και χαρά για όλους τους βαστάζους και τις βαστάζουσες αν μπορέσετε να παρευρεθείτε και να τιμήσετε πρωτίστως την Παναγία την Σώζουσα, τον Αγιο Μάρκο τον Ευγενικό και τέλος όλους εμάς από το Ιστολόγιο !

http://xairetismoi.blogspot.gr/

_________________
Αναστήτω ο Θεός, και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού, και φυγέτωσαν από προσώπου αυτού οι μισούντες αυτόν.


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 85 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com